עוגת רוגלך בזיליקום וגבינות
מתכון טעים ויפהפה של אפרת ליכטנשטט לעוגת רוגלך מלוחה עם בזיליקום וגבינות שתגנוב את ההצגה על שולחן החג – גם בגלל הצורה המיוחדת, אבל בעיקר בגלל הטעם הנפלא.

המרכיבים ל 32:
- 1 ו-1/4 כוסות דחוסים (כ-120 גרם) עלי בזיליקום טריים, נקיים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- שן שום גדולה
- ½3 כוסות ועוד כף (500 גרם) קמח
- 15 גרם שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
- 3 כפות סוכר
- ביצה
- ¼ כוס חלב + 3-4 כפות, לפי הצורך
- כפית מלח
- שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1/2 שקית (100 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת דק
- ביצה טרופה
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון שמים בזיליקום, שמן ושום ומעבדים כדקה לממרח אחיד.
-
02.
בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, את מחית הבזיליקום והחלב ומערבלים כדקה. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד 4-3 כפות חלב. אם הבצק דביק מוסיפים במהלך הערבול 2-3 כפות קמח. מוסיפים את המלח ולשים במהירות נמוכה 9 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור. מניחים את הכדור בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים במקום חמים כשעה או לילה במקרר או 6-8 שעות במקרר (אם רוצים להתפיח לילה מפחיתים את כמות השמרים בחצי) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
-
05.
מערבבים את הגבינות בקערה ומניחים בצד.
-
06.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים מעט, מחלקים את הבצק לשניים ואוספים כל חלק לכדור.
-
07.
מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי של כ-½ ס"מ ומפזרים עליו מחצית מתערובת הגבינות. חותכים כל עיגול כמו פיצה ל-16 משולשים ומגלגלים כל משולש מהשוליים לכיוון המרכז, לרוגלך.
-
08.
מניחים את הרוגלך בתבניות במרווחים של כ-1/2 ס"מ זה מזה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד שהם מזהיבים קלות (אך עדיין מעט ירקרקים). מגישים חמים או בטמפרטורת החדר בליווי יוגורט.טיפ: אם רוצים אפשר גם להכין כרוגלך בודדים. מניחים את הרוגלך בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-3-4 ס"מ זה מזה.
טיימר מופעל