קרפצ׳יו עגבניות וקולורבי צלוי
מתכון קליל של רון יוחננוב לקרפצ'יו צמחוני, צבעוני ומרשים עם עגבניות וקולורבי צלוי שמתאים לבראנץ' חגיגי או כמנה ראשונה בארוחת שבועות הקרובה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל 4-5:
- 4 עגבניות פרוסות דק - מומלץ מסוגים שונים
- 1/2 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי חצויות
- 10 עלי בזיליקום
- 1/3 גביע (100 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% מפוררת
- 3 כפות רוטב בלסמי (מומלץ רוטב בלסמי מצומצם)
- 3 כפות שמן זית
- 2 קולורבי בגודל בינוני קלופים ופרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית טימין טרי
- פלפל שחור ומלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור במצב גריל ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
-
02.
מניחים את פרוסות הקולורבי בתבנית, מזלפים שמן זית מעל ובוזקים סוכר, טימין, פלפל ומלח. צולים 10 דקות עד שהקולורבי מזהיב. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את פרוסות הקולורבי הצלויות על צלחת הגשה, עליהן מניחים את פרוסות העגבניות ועגבניות השרי, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פטה. יוצקים חומץ בלסמי ושמן זית, בוזקים פלפל ומלח ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים