טארט זוקיני
מושלם לחג השבועות: מתכון של שקמה יעקבי לטארט זוקיני טבעוני, מרשים וטעים במיוחד שימשוך את תשומת הלב של כולם בסעודת החג

המרכיבים ל 7:
- 1/4 1 כוסות פחות 1 כפית (180 גרם) קמח לבן
- 2/3 כוס (80 גרם) קמח מלא
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/3 כוס (70 גרם) שמן קוקוס
- 1/4 כוס בתוספת 1 כף (70 גרם) משקה סויה תנובה Alternative, קר
- 6-8 כפות מים קרים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס (50 גרם) צנוברים קלויים
- 1 ו-1/2 גביעים (375 גרם) ממרח סויה Alternative בסגנון גבינה לבנה, בטעם שום שמיר
- מלח
- 2 זוקיני גדולים, חצויים לאורכם ופרוסים לפרוסות בעובי 1-2 מ"מ (בצורת חצי עיגול)
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 כפות צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים במעבד מזון קמחים, מלח ושמן קוקוס. מעבדים כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים משקה סויה ומעבדים עוד כמה שניות. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד קבלת תערובת גושית. פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה, מעבירים אליו את גושי הבצק, אוספים לכדור ועוטפים בניילון. משטחים לדיסקית ומצננים במקרר 20 דקות (ולא יותר, שימו שעון).
טיימר מופעל
-
02.
המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ-4 דקות עד שמזהיב. מוסיפים שום וצנוברים, מטגנים כדקה, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים ממרח סויה ומעט מלח ומערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
ההרכבה והאפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 2/1 ס"מ. קורצים 7 עיגולים בקוטר 12 ס"מ, מעבירים לתבניות ומהדקים לתחתית ולדפנות. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ואופים 10 דקות עד שהבצק נראה יבש. מורחים כל תחתית בצק ב-2 כפות מילוי ומסדרים עליו פרוסות זוקיני במעגלים מהחוץ לפנים, כשהפרוסות עולות זו על זו (כמו מניפה). מברישים בשמן זית ואופים כ-25 דקות עד שהבצק והזוקיני משחימים מעט. בוזקים צנוברים ומגישים.טיפ: ניתן להכין את המאפה בתבנית פאי אחת בקוטר 24-26 ס"מ. לאחר רידוד הבצק מרפדים את התבנית (לא קורצים עיגולים) וממשיכים לפי ההוראות.
טיימר מופעל