סלסלות קדאיף במילוי פטריות וגבינת פטה
מנה יפהפייה וטעימה שמגישים לאורחים מיוחדים. אפשר להכין כל חלק במתכון מראש ורק לחמם ולהגיש סמוך לארוחה.

המרכיבים ל 15-17:
- ½ חבילה (200 גרם) עלי קדאיף, מופשרים ע״פ הוראות היצרן (או עלים טריים שניתן לקנות בשווקים)
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- ½ כפית אבקת שום
- ½ כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לחצאים ואז לפרוסות דקות
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- מעט פלפל שחור
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות דק
- ½ כוס יין לבן יבש
- 100 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
- צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
- עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- עלי פטרוזיליה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
-
02.
מפרידים את שערות הקדאיף בידיים, בעדינות ובסבלנות עד שהם מופרדות לגמרי. שופכים עליהן את החמאה והתבלינים ומערבבים בידיים, בעדינות, עד שכל השערות מכוסות בחמאה.
-
03.
יוצרים סלסלות עגולות על נייר האפייה בצורת קן של ציפור, או לחילופין אפשר להשתמש בתבניות קאפקייקס מסיליקון ולרפד אותן בשערות קדאיף.
-
04.
אופים כ10-15 דקות עד שהקדאיף זהוב. מצננים ושומרים בקופסא אטומה עד ההגשה.לפטריות:
טיימר מופעל
-
05.
בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ15 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 20-30 דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות או עד שהוא מתאדה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לשמור את הפטריות בקופסא במקרר ולחמם סמוך להגשה.הרכבת המנה:מניחים כף גדושה על פטריות על כל סלסלה ועליה מפזרים פטה בנדיבות. מסיימים במעט צנוברים, חתיכת עגבניה ועלה פטרוזיליה לקישוט.מגישים מיד.
טיימר מופעל