לזניית זוקיני ללא גלוטן – מתכון עשיר בטעמים וירקות | השף הלבן

לזניית זוקיני ללא גלוטן

ללזניה הזאת יש טריק מיוחד שהופך אותה לטעימה בטירוף ולנטולת גלוטן- את דפי הפסטה מחליפים קישואי זוקיני! מתכון נהדר של דור משה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
לזניית זוקיני ללא גלוטן
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 4-6:

לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום, פרוסים דק
  • 2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • מלח, פלפל
להרכבת הלזניה:
  • 3 קישואי זוקיני גדולים, פרוסים לעלים בעזרת קולפן
  • 1 גביע קוטג' 3% "תנובה"
  • 150 גרם גבינת עמק 5% "תנובה", מגוררת
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180º.

  • 02.

    במחבת בינונית, מחממים על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כשלוש דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מכסים את המחבת ומבשלים עם מכסה כחמש דקות.

  • 04.

    מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה למשך עשר דקות נוספות מורידים מהאש.

  • 05.

    בתבנית האפייה יוצקים מעט רוטב על מנת שיכסה את התחתית בשכבה דקיקה. מניחים בצפיפות את סרטי הקישואים אחד לצד השני.

  • 06.

    מורחים מעל שליש מכמות הרוטב, חצי מכמות הקוטג' וחצי מגבינת העמק. מכסים בשכבת קישואים נוספת ומרכיבים באותו הסדר- שליש מכמות הרוטב, את שארית הקוטג' ושארית גבינת העמק.

  • 07.

    מכסים בשכבת קישואים, מכסים ביתרת הרוטב ומפזרים באופן אחיד את גבינת המוצרלה. אופים כחצי שעה, או עד שהגבינה מתחילה להשחים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.