צ'יפס אפוי עם עשבי תיבול, שום ופרמזן
מתכון של דור משה לתוספת טעימה ומושחתת שתשנה את כל מה שידעתם על תפוחי אדמה בתנור- צ'יפס פריך וקירספי מתובל וממכר!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים למקלות
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- כף אורגנו טרי קצוץ דק
- שן שום כתושה
- 4 כפות פתיתי גבע-פרמזן קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 190º ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
02.
בקערה קטנה מערבבים את הפטרוזיליה, האורגנו והשום.
-
03.
בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן זית, מלח ופלפל. מעברים לתבנית המרופדת בנייר האפייה.
-
04.
אופים את תפוחי האדמה כשעה- שעה ורבע, עד שהם זהובים ואפויים לחלוטין.
-
05.
מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים את תערובת עשבי התיבול. בעזרת שתי כפות ובזהירות מערבבים היטב את עשבי התיבול אל תוך הצ'יפס.
-
06.
מפזרים מעל את הפרמזן המגורד ומחזירים לתנור ל-3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים