"לחם קופים" במלית מסקרפונה
מאפה שמרים ממכר המורכב מחיבור של הרבה כדורי בצק ממולאים בגבינת מסקרפונה שימלא את כל הבית בניחוחות קינמון.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: לירן קפל
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל10:
לבצק:
- 500 גרם קמח לבן
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1/4 כוס סוכר
- כף וחצי שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב "תנובה" פושר
- למלית:
- 300 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
לציפוי:
- 150 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1/2 כוס קינמון
- 1 כוס סוכר חום
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
לשים יחד במיקסר את כל מרכיבי הבצק ומתפיחים בקערה מכוסה כשעה בטמפרטורת החדר או 4 שעות במקרר.
-
02.
לאחר ההתפחה לשים שוב על משטח מקומח ומחלקים לכדורים קטנים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בו חצי כף מסקרפונה וסוגרים לכדור .
-
03.
מערבבים בצלחת עמוקה את הקינמון והסוכר החום.
-
04.
טובלים כל כדור בצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הקינמון והסוכר.
-
05.
מניחים את הכדורים אחד על השני בתבנית קוגלהוף ומתפיחים שוב כחצי שעה.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות ומצננים לפני הפיכת העוגה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים