"לחם קופים" במלית מסקרפונה – מתכון למאפה שמרים | השף הלבן

"לחם קופים" במלית מסקרפונה

מאפה שמרים ממכר המורכב מחיבור של הרבה כדורי בצק ממולאים בגבינת מסקרפונה שימלא את כל הבית בניחוחות קינמון.

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם קופים במילוי מסקרפונה
צילום: לירן קפל עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10:

לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1/4 כוס סוכר
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב "תנובה" פושר
  • למלית:
  • 300 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
לציפוי:
  • 150 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1/2 כוס קינמון
  • 1 כוס סוכר חום
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לשים יחד במיקסר את כל מרכיבי הבצק ומתפיחים בקערה מכוסה כשעה בטמפרטורת החדר או 4 שעות במקרר.

  • 02.

    לאחר ההתפחה לשים שוב על משטח מקומח ומחלקים לכדורים קטנים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בו חצי כף מסקרפונה וסוגרים לכדור .

  • 03.

    מערבבים בצלחת עמוקה את הקינמון והסוכר החום.

  • 04.

    טובלים כל כדור בצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הקינמון והסוכר.

  • 05.

    מניחים את הכדורים אחד על השני בתבנית קוגלהוף ומתפיחים שוב כחצי שעה.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות ומצננים  לפני הפיכת העוגה על צלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)