קינוח בצנצנת בננה ספליט | השף הלבן

קינוח בננה ספליט בצנצנת

OMG! הקינוח האהוב משנות ה-80 עושה קאמבק ומקבל טוויסט- קינוח מושחת בצנצנת עם גלידה, קצפת ושוקולד

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח בצנצנת בננה ספליט
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל4:

  • 4-5 בננות
  • 4 כפות סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות חלב טרי 3% "תנובה"
  • 1/3 חבילת גלידה וניל (200 גרם)
  • להגשה דובדבנים טריים- לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת רחבה על אש קטנה מניחים בננות קלופות ומפזרים מעליהן סוכר, מחכים שהסוכר ימס והופכים את הבננה, כך שקרמל הסוכר יהיה מכל הצדדים.

  • 02.

    מוציאים בזהירות את הבננה מהמחבת ומצננים.

  • 03.

    לאחר צינון חותכים לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר.

  • 04.

    בקערה מתאימה למיקרוגל מניחים את השוקולד והחלב וממיסים בזהירות בפולסים של 10 שניות ומערבבים בין לבין.

  • 05.

    מרכיבים את הקינוח

  • 06.

    : בתחתית כל צנצנת יוצרים שכבה של גלידה, מעליה מסדרים בננות, מעל הבננות מזלפים שכבת קצפת ומעליה שוקולד, מסדרים עוד שכבת בננות ומסיימים עם קצפת. אפשר להוסיף דובדבן לשדרוג.

הכנת? כאן מדרגים
(16)