תפוחי אדמה מוקרמים בתנור
המנה האהובה משנות ה-80 כאן בשביל להישאר. מתכון קל ומהיר לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם רוטב שמנת וגבינות. ההצלחה מובטחת!
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל 4:
- 5 תפוחי אדמה
- 50 גרם חמאה "תנובה" מומסת
- 1 מיכל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
- 1/4 כוס חלב טרי 3% "תנובה"
- 1/4 כפית אגוז מוסקט – לא חובה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל:
- 1/4 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/4 כוס פתיתי פרמזן / גאודה קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים בסיר בינוני.
-
02.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים פרוסות דקות.
-
03.
מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר, 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים: מערבבים את שאר המרכיבים לתערובת אחידה.
-
05.
מחממים תנור ל – 190 מעלות בתוכנית טורבו.
-
06.
מסדרים את פרוסות תפוח האדמה בתבנית מתאימה לתנור.
-
07.
שופכים את תערובת השמנת מעל תפוחי האדמה בצורה אחידה.
-
08.
מפזרים את פתיתי המוצרלה ופתיתי הפרמזן או הגאודה.
-
09.
אופים כ 30-40 דקות או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים