קיש דלורית וגבינות | השף הלבן

קיש דלורית, פטה ויוגורט

מתכון קייצי טעים לקיש שמשלב מתקתקות של דלורית עם מליחות עשירה של גבינה וחמצמצות של יוגורט

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש דלורית וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך "מעדנות", מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, החלק הבהיר, פרוסה דק או בצל חצוי פרוס דק
  • 4 כוסות דלורית קלופה חתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
לשכבת יוגורט:
  • 2 כוסות יוגורט עיזים "פיראוס"
  • 100 גרם פטה כבשים "פיראוס" מפוררת
  • 2 ביצים טרופות
  • פלפל לבן
  • 2 כפות אורגנו קצוץ דק
  • להגשה: עלי אורגנו
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית קיש.

  • 02.

    מרפדים את בסיס התבני והדפנות בבצק ומסירים עודפים. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות, מניחים עליו נייר אפיה ועל הנייר קטניות (כדי למנוע התרוממות הבצק). אופים 10 דקות עד שהבצק יבש אך לא אפוי לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים כרישה או בצל דקה-שתיים. מוסיפים דלורית ומטגנים 7-8 דקות עד שהיא מתרככת מעט. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם. מצננים מעט ומפזרים על תחתית בצק הקיש.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    טורפים את מרכיבי בלילת היוגורט ויוצקים על הקיש. אופים 35-40 דקות עד שהבלילה מתייצבת ומזהיבה קלות.  

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.