בורקס שמש משפחתי במילוי גבינות ותרד
בוא נראה מי יצליח לסרב ל"אצבע" מהמאפה הנפלא והטעים הזה! ככה תכינו בקלות מאפה שמש עם גבינות ותרד שישדרג לכם את ארוחת הערב

המרכיבים ל 6-8:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי "נפוליאון"
- 100 גרם גבינה צהובה כגון "עמק", מגורדת דק
- 100 גרם פטה או בולגרית "פיראוס"
- 2 כפות חמאת "תנובה" או שמן זית
- 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (לוחצים עם הידיים עד שאין הנוזלים)
- 1 ביצה L – להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב בקערה גבינת שמנת, צהובה ובולגרית.
-
02.
פורסים את הבצק על משטח העבודה.
-
03.
קורצים 2 עיגולים מהבצק בגודל 24 או 26 ס"מ. עם תבנית עוגה הפוכה או רינג.
-
04.
מניחים עיגול בצק אחד על תבנית עם נייראפייה ומורחים מעליו מתערובת הגבינות בשכבה דקה. חשוב להשאיר מסביבס"מ בצק ללא מילוי אחרת הבצק שיגיע מעל לא ידבק לבצק מתחת.
-
05.
מניחים מעל מהתרד החלוט והמסונן בשכבה דקה.
-
06.
סוגרים עם עיגול בצק נוסף.
-
07.
מניחים באמצע עיגול הבצק כוס הפוכה ולוחצים מעט.
-
08.
חותכים מסביב 16 משולשים (כמו ברפרנס) ומוציאים את הכוס. אם בשלב הזה הבצק קצתרך מעבירים למקרר לחצי שעה כדי שהמילוי לא ינזל החוצה.
-
09.
מסובבים כל 2 משולשים צמודים סביב עצמם פעמיים ומחברים אותם יחד. חוזריםעל הפעולה עם שאר משולשי הבצק מסביב עד שנוצרת צורה שדומה לשמש.
-
10.
מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עדשהמאפה זהוב.
טיימר מופעל