שבלול פתוח של פילו במילוי גבינה ובטטה
מאפה פילו פריך ונפלא שמשלב מתקתקות של בטטה עם מליחות בולגרית בתיבול ים תיכוני

המרכיבים ל 6:
- 6 עלי פילו מעדנות מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 1/4 כוס שמן זית או חמאת "תנובה" מומסת להברשה
- 1 בטטה קלופה חתכה לקוביות בגודל 1 סמ"ר
- 1 מיכל מלית למאפים 9% "השף הלבן"
- 150 גרם בולגרית פיראוס 5% מפוררת
- 2 כפיות עלי תימין
- 4 עלי מרווה קצוצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל לבן
- לזרייה: חופן זעים כמו זרעי דלעת, זרעי חמניה, שומשום, פרג (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את קוביות הבטטה על צלחת גדולה ומבשלים במיקרו כ 8 דקות עד שהבטטה רכה. לחילופין אפשר לפזר את קוביות הבטטה בתבנית ולאפות כ-15 דקות בתנור מחומם ל-200 מעלות. מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים לקערה גבינה למאפים, בולגרית, תימין, מרווה, אגוז מוסקט ופלפל לבן ומערבבים.
-
03.
הרכבה: מברישים את עלי הפילו בשמן ובעזרת סכין חדה חותכים כל אחד ל-4 פסים שווים. עורמים אותם אחד על השני והופכים כך שהצד המשומן כלפי מטה. שמים שורת מילוי במרכז כל פס, מרימים את שוליו ומגלגלים לשבלול כשהגבינה החשופה כלפי מעלה. מעבירים לתבנית.
-
04.
בוזקים זרעים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל