חצ'פורי גבינות ותרד
הלהיט של חג השבועות! בואו ללמוד להכין עוגת תלושותי חצ'פוריים יפיפייה במילוי תרד וגבינות.

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 ביצה בגודל L
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 שקית (400 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים ומסוננים מנוזלים
- 1/2 גביע (125 גרם) פרובטו מעודנת פיראוס 5% עם חלב כבשים וחלב בקר
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה, טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים למשך כעשר דקות על מהירות בינונית. מניחים את הבצק להתפחה, מכוסה במגבת, למשך כשעה.
-
02.
מערבבים את חומרי המילוי ושומרים במקרר עד סיום תפיחת הבצק.
-
03.
מחלקים את הבצק שתפח לכ-20 חתיכות, מרדדים את החתיכות לצורת אליפסה בעובי סנטימטר.
-
04.
שמים על כל אליפסה כף גדושה של מילוי ומצמידים את הקצוות היטב זה לזה בצורת חצ'פורי - כשמרכז המילוי נשאר גלוי לעין.
-
05.
מסדרים את כל היחידות בתבנית עגולה עם רווח ביניהן.
-
06.
מורחים על הבצק ביצה טרופה ומניחים את המאפה לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
אופים בחום 190 מעלות כ-30 עד להזהבה.