פיצה על בסיס מצות קראנצ'י
פיצה קלת הכנה שהילדים ישמחו לזלול. מטגנים במחבת בסיס פריך של מצות, מצפים ברוטב פיצה ובגבינה וקולים תחת הגריל.

המרכיבים ל 2:
- 2 מצות
- 1 ביצה גדולה טרופה
- מלח
- 1 כף שמן זית
- 5 כפות רוטב פיצה
- 50 גרם גבינת "עמק" מגוררת גס או פתיתי "עמק"
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי גאודה
- אורגנו מיובש
- תוספות אפשריות: תירס / גבינת פטה מפוררת / עגבניות שרי / זיתים / פטריות / אנשובי / טונה או כל תוספת אהובה אחרת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את הגריל של התנור. מרטיבים את המצות במים ושוברים אותן לחתיכות קטנות. שמים את חתיכות המצה בקערה, מוסיפים ביצה טרופה ומעט מלח ומערבבים.
-
02.
מחממים את השמן במחבת בקוטר 24 ס"מ מעל להבה גבוהה. משטחים את תערובת המצות במחבת בשכבה דקה ואחידה - משתדלים שלא יישארו חורים. מטגנים עד שהצד התחתון מזהיב קלות. הופכים על צלחת גדולה, מחליקים חזרה למחבת כשהצד המטוגן למעלה, ומזהיבים את הצד השני.
-
03.
מסירים מהאש. מורחים את רוטב הפיצה על בסיס המצות המטוגן, מפזרים את הגבינות (אם רוצים תוספות, מסדרים אותן על הגבינות בשלב זה), וזורים מעט אורגנו מיובש. מניחים את המחבת תחת הגריל החם 3-2 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. חותכים למשולשים ומגישים.
טיימר מופעל


