פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים | השף הלבן

פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים

לארוחת ערב משודרגת או בראנץ' מפנק – מאפה של מצות, גבינות ופלפלים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6-8:

  • 5 פלפלים
  • 3 מצות
לתערובת הגבינות:
  • 2 מיכלי קוטג' "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פרובטו עיזים מעודנת 5% "פיראוס"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים פלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים את הפלפלים כ 20 דקות עד שהם משחירים חלקית. מכבים את התנור ומניחים לו להתקרר כשהפלפלים בתוכו. קולפים אותם ונפטרים מקליפות גבעול וגרעינים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מערבבים קוטג', ביצים, פרובטו אגוז מוסקט ופלפל לבן. מעבירים 2/3 תערובת לקערה שניה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בתחתית את הפלפלים צמודים זה לזה כשהצד הקלוף כלפי מטה. על הפלפלים שמים חצי מתערובת הגבינה-פטרוזיליה ועליה מצה. על המצה שמים את תערובת הגבינה, עליה מצה, עליה מחצית שניה של גבינה-פטרוזיליה ולסיום מצה.

  • 04.

    עוטפים בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור מחומם ל 200 מעלות. מצננים 15 דקות, הופכים על צלחת הגשה, בוזקים בזיליקום ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)