פשטידת מצות הפוכה עם פרובטו ופלפלים קלויים
לארוחת ערב משודרגת או בראנץ' מפנק – מאפה של מצות, גבינות ופלפלים
המרכיבים ל6-8:
- 5 פלפלים
- 3 מצות
- 2 מיכלי קוטג' "תנובה"
- 3 ביצים
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת פרובטו עיזים מעודנת 5% "פיראוס"
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים פלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים את הפלפלים כ 20 דקות עד שהם משחירים חלקית. מכבים את התנור ומניחים לו להתקרר כשהפלפלים בתוכו. קולפים אותם ונפטרים מקליפות גבעול וגרעינים.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים קוטג', ביצים, פרובטו אגוז מוסקט ופלפל לבן. מעבירים 2/3 תערובת לקערה שניה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
-
03.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בתחתית את הפלפלים צמודים זה לזה כשהצד הקלוף כלפי מטה. על הפלפלים שמים חצי מתערובת הגבינה-פטרוזיליה ועליה מצה. על המצה שמים את תערובת הגבינה, עליה מצה, עליה מחצית שניה של גבינה-פטרוזיליה ולסיום מצה.
-
04.
עוטפים בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור מחומם ל 200 מעלות. מצננים 15 דקות, הופכים על צלחת הגשה, בוזקים בזיליקום ומגישים.
טיימר מופעל