קציצות טופו ואגוזים בתבשיל סלק
מנה עיקרית מעולה שמשלבת המון דברים בריאים
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
לקציצות:
- 1 בצל קלוף חתוך גס
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE", מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים, חתוך גס
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE", מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים, חתוך גס
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 4 שיני שום
- מלח, פלפל
- 1/3 כוס פטרוזיליה
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס מים
- לטיגון הקציצות: שמן זית
לתבשיל סלק:
- 1 בצל קלוף חתוך גס לפלחים
- 1 גזר פרוס
- 2 מקלות סלרי קצוצים או 2 כפיות זרעי סלרי
- 3 שיני שום חצויות
- 1 שקית סלק "סנפרוסט", מופשר, חתוך לפלחים
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח, פלפל
- להגשה עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את מרכיבי הקציצות ומעבדים בפולסים לתערובת קצוצה דק דק. שמים את התערובת כ 30 דקות במקרר ויוצרים כדורים קטנים.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הקציצות עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.
-
03.
מכינים את תבשיל הסלק: מנקים את הסיר במגבות נייר, שמים כף שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום וסלק ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים סילאן, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומים עד כיסוי התכולה הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות מכוסה עד שהסלק רך והרוטב מסמיך מעט.
טיימר מופעל
-
04.
אם הנוזלים התאדו מוסיפים מים ומערבבים. מצרפים את הקציצות לסיר ומבשלים עוד 3 דקות על להבה נמוכה. מרטיבים את הקציצות ברוטב מידי פעם. מגישים עם עלי כוסברה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים