"תלושותי" שמרים משודרגת עם קינמון ומטבל מסקרפונה
קבלו במחיאות כפיים סוערות את העוגה שתלמד אתכם שממש בקלות, בעזרת פטנט קטן, תוכלו להכין גם אתם עוגת "תלושותי" מדהימה וקוצרת מחמאות עם מטבל מסקרפונה
המרכיבים ל8-10:
- 2 חבילות (900 גרם כ"א) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 6 כפות סוכר
- 2 כפות קינמון טחון
- ביצה טרופה להברשה
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 2 כפות אבקת סוכר
- חצי כפית קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות,משמנים היטב תבנית בקוטר 24-26 ס״מ ומרפדים בנייר אפייה.
-
02.
משמנים גם כלי קטן עגול חסין לחום, מבחוץ ומבפנים, ומניחים במרכז התבנית.
-
03.
פורסים את הבצק של החבילה הראשונה על משטח העבודה ומפזרים 3 כפות סוכר וכף קינמון.
-
04.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לריבועים בשני גדלים:קוביות בגודל 7/7 ס״מ ומלבנים בגודל 5/7 ס״מ.
-
05.
עורמים את הקוביות אחת על השניה - אחת גדולה ואחת קטנה.
-
06.
מניחים את הקוביות בתוך התבנית כך שהקוביות הקטנות יותר פונות לדפנות התבנית.
-
07.
מברישים בביצה טרופה ואופים כ30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב ומעט משחים.
טיימר מופעל
-
08.
מכינים את המטבל:בקערה בינונית טורפים היטב את כל החומרים למרקם חלק ואחיד.כשהעוגה מוכנה ממלאים את הקערה במטבל.מגישים חם.
הידעת?
עוגת שמרים היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלה רך ונימוח עם טעם מדויק של בצק וסוכר. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. אז בשביל לעורר קצת זכרונות ילדות, הבאנו לכם מתכון מפנק עם טוויסט מפתיע - אפוי בצורת מאפה תלושתי. אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את העוגה שתלמד אתכם שממש בקלות, בעזרת פטנט קטן, תוכלו להכין גם אתם עוגת "תלושותי" מדהימה וקוצרת מחמאות עם מטבל מסקרפונה. עוגת שמרים זו אולי נראית מפוארת, אבל הטעם שלה הוא טוב, מיושן וטהור בדיוק כמו שזכרתם.