קציצות טבעוניות עם סלק ועדשים
מנה ראשונה נהדרת לכולם (טבעונית, ללא גלוטן) או מנה עיקרית לטבעונים וצמחונים המוגשת עם מטבל סויה וסלק נהדר

המרכיבים ל 16 יחידות:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן קלוף קצוץ דק
- 1 סלק "סנפרוסט", מופשר
- 1/2 כוס עדשים "סנפרוסט"
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 3 שיני שום
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 3/4 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס מים
- 1 סלק קטן "סנפרוסט", מופשר
- 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- מלח, פלפל
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית טחינה
- 1 כף מיץ לימון
- להגשה: נענע קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב ומעבדים. מוציאים לכלי איחסון ושמורים במקרר. (אין צורך לנקות את מיכל המעבד).
-
02.
מחממים שמן, מטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת קצוצה דק דק. אם התערובת רטובה מידי מוסיפים מעט קמח חומוס. אם יבשה מוסיפים 1-2 כפות מים.
טיימר מופעל
-
03.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 250 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה יוצרים קציצות ומניחים בתבנית. אופים 20-25 דקות עד שהקציצות משחימות.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה מורחים על הצלחת רוטב סויה-סלק (אפשר להוסיף כפית מעדן סויה וליצור דוגמאת שיש), מניחים עליו קציצות, בוזקים נענע ומגישים.