מקלות מלוחים של פילו מצופים בפרג
חטיף כיפי, מושלם לטבילה בלבנה חמצמצה
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: נעמה רן
						
					
				
			המרכיבים ל 48 יחידות:
- 8 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
 - 1/2 כוס שמן זית להברשה
 
									לתיבול:
								
															- 4 כפות פרג שלם (לא טחון)
 - 3 כפות אורגנו יבש טחון או זעתר יבש טחון
 - 50 גרם פטה "פיראוס" 16% מפוררת דק
 - להגשה: גבינה לבנה "פיראוס" לטבילה
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
 - 
								02.
								
פורסים עלה פילו על משטח העבודה. מפרישים בשמן זית. בוזקים פרג, אורגנו וגבינת פטה. בעזרת סכין חדה חותכים את עלי הפילו ל-6 מלבנים (חוצים לרוחב ואז חותכים לשלוש בשני קווי אורך).
 - 
								03.
								
מגלגלים כל מלבן מהצלע הארוכה, מהודק כמה שאפשר, לסיגר ארוך וצר ומעבירים לתבנית כשהתפר למטה. אופים 8-10 דקות עד שהמקל משחים. מגישים עם לבנה.
טיימר מופעל
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

