מקלות מלוחים של פילו מצופים בפרג
חטיף כיפי, מושלם לטבילה בלבנה חמצמצה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 48 יחידות:
- 8 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 כוס שמן זית להברשה
לתיבול:
- 4 כפות פרג שלם (לא טחון)
- 3 כפות אורגנו יבש טחון או זעתר יבש טחון
- 50 גרם פטה "פיראוס" 16% מפוררת דק
- להגשה: גבינה לבנה "פיראוס" לטבילה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
פורסים עלה פילו על משטח העבודה. מפרישים בשמן זית. בוזקים פרג, אורגנו וגבינת פטה. בעזרת סכין חדה חותכים את עלי הפילו ל-6 מלבנים (חוצים לרוחב ואז חותכים לשלוש בשני קווי אורך).
-
03.
מגלגלים כל מלבן מהצלע הארוכה, מהודק כמה שאפשר, לסיגר ארוך וצר ומעבירים לתבנית כשהתפר למטה. אופים 8-10 דקות עד שהמקל משחים. מגישים עם לבנה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים