עוגת פרג בחושה ללא גלוטן עם גנאש קפה
עוגה עשירה בפרג, רכה ועסיסית שלא דורשת הקצפה. שווה לשמור לצד מתכוני פסח

המרכיבים ל 8:
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כוס (65 גרם) פרג טחון
- 1/2 כוס (35 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 50 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 3 כפות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערה ביצים. מוסיפים סוכר, שמנת, וניל, קינמון ומלח וטורפים לבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים פרג, שקדים ואבקת אפיה וטורפים.
-
02.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי (אם פני העוגה משחימים לפני תום האפייה מנמיכים את חום התנור ל 160). משאירים את העוגה בתנור כבוי סגור עוד 10 דקות, מוציאם ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
ממיסים שוקולד שמנת וקפה במיקרו 30 שניות. מערבבים וממיסים 30 שניות נוספות. מערבבים לקרם חלק. יוצקים על העוגה ומגישים.