מאפינס לימון ותותים טבעוני
מאפינס מושלמים חמצמצים-מתוקים שמכינים בדקות
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 10 יחידות:
- קורט מלח
- 1 כוס קמח תופח
לרוטב תות:
- 5-6 תותים נקיים טריים או סנפרוסט מופשרים
- 2 כפות אבקת סוכר
- להגשה: אבקת סוכר
- ו גביע מעדן סויה BIO "סויה תנובה"
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות משקה שקדים "תנובה" או משקה סויה "סויה תנובה"
- 1 כפית גרידת קליפת לימון
- 1 כף חומץ
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים תותים ואבקת סוכר לרוטב חלק. משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל 180 מעלות.
-
02.
שמים בקערה את מרכיבי המאפינס למעט הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
-
03.
מחלקים את העיסה בין תבניות המאפינס. שמים בכל מאפינס כפית רוטב תות ומעזרת שיפוד או קצה סכין מערבבים קלות כך שנוצרת דוגמאת שיש.
-
04.
אופים כ 25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, מזלפים את יתרת רוטב התות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים