שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס
שוקי עוף מבושלות ביין לבן מתובל בכוכבי אניס בתוספת שזיפים מיובשים בשני צבעים – שחורים מתוקים ושזיפי אלוצ'ה צהובים חמצמצים. מנה צבעונית קלת הכנה.

המרכיבים ל 8:
- 8 שוקיים "עוף תנובה"
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום גדולות קלופות ומעוכות
- 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
- 12 שזיפי אלוצ'ה צהובים מגולענים
- מלח ופלפל
- ½1 כוסות יין לבן חצי יבש
- 2 כפות חומץ יין לבן
- 5 כוכבי אניס
- 6 ראשי ציפורן
- 3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מייבשים את שוקי העוף במגבות נייר. מחממים את השמן בסוטאז בקוטר 30-28 ס"מ. מטגנים את שוקי העוף בשמן החם במשך כ־10 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לסוטאז את השום ואת שני סוגי השזיפים ומטגנים דקה. מתבלים במלח ובפלפל.
-
03.
יוצקים למחבת את היין, מוסיפים חומץ, אניס, ציפורן וסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 30 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מכסים ומבשלים במשך 30-20 דקות נוספות.טיפ: אם לא מצאתם שזיפי אלוצ'ה, החליפו אותם במשמשים אוזבקיים מיובשים או במשמשים מיובשים רגילים.
טיימר מופעל