בראוניז תפוחי אדמה בציפוי מרשמלו, אגוזים ושוקולד | השף הלבן

בראוניז תפוחי אדמה בציפוי מרשמלו, אגוזים ושוקולד

ריבועים מושחתים גדושים בפיסות פקאנים קלויים ושוקולד חלב ומצופים במרשמלו, פקאנים וגנאש שוקולד. מחית תפוחי אדמה מעניקה לבראוני מרקם וטעם מיוחדים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בראוניז תפוחי אדמה בציפוי מרשמלו, אגוזים ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16:

לבראוני:
  • 250 גרם תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 60 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • ½ כוס (60 מ"ל) שמן (עדיף חמניות או תירס)
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • ⅔ כוס (90 גרם) קמח
  • ⅓ כוס אבקת קקאו
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 50 גרם פקאנים קלויים קצוצים
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
לציפוי:
  • 150 גרם מיני מרשמלו
  • 25 גרם פקאנים קלויים קצוצים
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 3 כפות שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מרובעת 25x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים. מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה למחית חלקה. מוסיפים למחית סוכר לבן, סוכר חום ושמן וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מנפים על התערובת קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. מוסיפים פקאנים קצוצים ושוקולד קצוץ ומערבבים בכף. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת 25x25 ס"מ שתחתיתה ודופנותיה מרופדות בנייר אפייה, ומחליקים את פניה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות) במשך 25-22 דקות או עד שמרכז הבראוני כמעט יציב למגע.

    טיימר מופעל
    00:22:00
  • 03.

    מוציאים את הבראוני מהתנור, ומפזרים עליה את המרשמלו ואת הפקאנים הקלויים. מחזירים לתנור החם ל־5-3 דקות, עד שהמרשמלו תופחים מעט (השגיחו על העוגה מקרוב ואל תניחו להם להיחרך). מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מחלצים את הבראוני מהתבנית, וחותכים ל־16 ריבועים בסכין שנטבלה במים רותחים. מכינים גנאש מהשוקולד הקצוץ והשמנת (אפשר לחמם יחד במיקרוגל במשך 45-30 שניות), ומזלפים על הבראוניז.

הכנת? כאן מדרגים
(0)