סטיק כרובית עם פסטו-אורגנו וגבינת פטה
טיפול מינימאלי בכרובית מפיק מנה מעולה שיכולה לתפקד גם כמנה עיקרית בארוחת ערב או לצמחונים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1 כרובית נקייה ללא עלים
- 1 כף שמן זית
לפסטו אורגנו:
- 3 כפות עלי אורגנו טריים
- 2 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות אגוזי מלך
- מלח
- 1/4 כוס שמן זית
להגשה:
- 1/3 כוס פטה כבשים או עיזים "פיראוס", מפוררת גס
- פלפל שחור
- עלי אורגנו טריים
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את מרכיבי הפסטו לרוטב חלק.
-
02.
מבשלים את הכרובית כ 12 דקות במי רותחים עד שהיא מתרככת אך עדיין מוצקה. בעזרת סכין גדולה פורסים לפרוסות בעובי
טיימר מופעל
-
03.
5-2 ס"מ מהפרחים לגבעול.
-
04.
מברישים פלנצ'ה או מחבת כבדה בשמן זית ומחממים על להבה גבוהה. צורבים את פרוסות הכרובית משני הצדדים עד השחמה ומניחים בצלחת הגשה.
-
05.
מברישים או יוצקים על הכרובית מהפסטו, בוזקים פטה, פלפל שחור, עלי אורגנו ושמן זית ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים