מרק כרובית ויוגורט חם | השף הלבן

מרק כרובית ויוגורט חם

מרק נפלא בלי טיפת שמנת אבל עם המון טעם. קרמי וטיפטיפה חמצמץ בזכות היוגורט

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק כרובית ויוגורט חם
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 1 שקית (800 גרם) כרובית מוקפאת "סנפרוסט", מופשרת
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס יוגורט עיזים "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר עם חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים כרובית, שום ותפו"א וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם כ 5 דקות. מוסיפים אגוז מוסקט, פלפל לבן, מלח ועלי דפנה ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 20-30 דקות עד שהירקות רכים. טוחנים, מוסיפים יוגורט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם עם זילוף שמן זית.* כשמחממים את המרק המוכן (כשבתוכו היוגורט) מחממים על להבה בינונית עד סף רתיחה (כדי להימנע מהתפרקות היוגורט).

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.