מרק כרובית ויוגורט חם
מרק נפלא בלי טיפת שמנת אבל עם המון טעם. קרמי וטיפטיפה חמצמץ בזכות היוגורט

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 1 כף חמאת תנובה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 1 שקית (800 גרם) כרובית מוקפאת "סנפרוסט", מופשרת
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל לבן
- 2 עלי דפנה
- 1 כוס יוגורט עיזים "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר עם חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים כרובית, שום ותפו"א וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם כ 5 דקות. מוסיפים אגוז מוסקט, פלפל לבן, מלח ועלי דפנה ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 20-30 דקות עד שהירקות רכים. טוחנים, מוסיפים יוגורט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם עם זילוף שמן זית.* כשמחממים את המרק המוכן (כשבתוכו היוגורט) מחממים על להבה בינונית עד סף רתיחה (כדי להימנע מהתפרקות היוגורט).
טיימר מופעל