לחם-ארוחה במילוי פטה, פלפל קלוי וביצה | השף הלבן

לחם-ארוחה במילוי פטה, פלפל קלוי וביצה

מאפה שקל להכין ושיוציא קריאות התפעלות מהאורחים שלכם – לחם ביתי מלא בדברים טובים. פרסה עבה היא ארוחה בפני עצמה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם-ארוחה במילוי פטה, פלפל קלוי וביצה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 15:

  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח שמרים או קמח לבן + 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 (180 מ"ל) מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כפית מלח
למילוי:
  • 3 פלפלים קלויים קלופים
  • 150-200 גרם פטה כבשים 5% או 20% פיראוס
  • 5 ביצים קשות
  • חופן עלי אורגנו (לא הכרחי)
  • לציפוי: 1 ביצה טרופה, 1 כף קצח או שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מערבל קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים ושמן זית ומערבבים ידנית בעזרת וו הלישה לעיסה דביקה לא אחידה. מוסיפים מלח, מבריגים את וו הלישה במקומו ומערבלים 5-6 דקות לבצק גמיש וחלק. מכסים בנילון רופף ומניחים לתפוח כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מניחים נייר אפיה מקומח קלות על משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים למלבן בעובי של כ 1-5 ס"מ באורך של כ 35 ס"מ.

  • 03.

    מפזרים על הבצק את הפטה, מניחים את הביצים בשורה לאורך הצלע הארוכה ומניחים לידן את הפלפלים. מפזרים אורגנו.

  • 04.

    מקפלים את שולי הבצק מימין ומשמאל פנימה ומגלגלים לגלילה כשהתפר בתחתית.

  • 05.

    מעבירים לתבנית, מכסים בנילון רופף או מגבת ונותנים לבצק לתפוח כ 40 דקות (בערך ב 50%, הוא לא צריך להכפיל את נפחו). בנתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מברישים את הגלילה בביצה טרופה ובוזקים קצח או שומשום. אופים כ 30 דקות עד שהמאפה שחום היטב גם בתחתיתו. ממתינים לפחות 30 דקות לפני הפריסה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(11)