קולוקיטה סופה – מרק דלעת מוגש עם פטה כבשים מפוררת
הסתיו כבר פה וזה זמן מצויין למרק דלעת עם טוויסט של גבינת פטה כבשים נהדרת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 6:
- 1 בצל גדול קלוף קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 700 גרם דלעת, קלופה, חתוכה גס לקוביות
- 2 גזרים קלופים, חתוכים גס
- 2 מקלות סלרי קצוצים
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף אורגנו קצוץ
- 1/2 כפית כמון
- 3/4 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס גבינה פטה כבשים 20% "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים דלעת גזר וסלרי ומטגנים עוד 3-4 דקות. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מים עד 3/4 גובה הירקות, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ 25 דקות עד שהירקות רכים.
טיימר מופעל
-
03.
טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט עד למרקם הרצוי - גושי או חלק. אם צריך מוסיפים מים. טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים לקעריות, בוזקים פטרוזיליה ופטה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים