טירופיטקיה – משולשי פילו עם קוביות גבינות
משולשי בצק פילו פריכים הממולאים בשילוב נפלא של גבינה בולגרית וחמד נמסה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל18 יחידות:
- 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשר על פי ההוראות על האריזה
- 1/3 כוס שמן זית או חמאה מומסת להברשה
למילוי:
- 250 גרם חמד מגוררת 5% או 16% "פיראוס"
- 150 גרם קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- 2/3 מיכל קוטג' "תנובה"
- 1 ביצה טרופה
- 2/3 כוס פתיתי עמק "תנובה"
- 1 כף סולת או קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים היטב את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה.
-
03.
פורסים דף פילו, מברישים בשמן זית או חמאה ומניחים עליו דף פילו שני. חותכים בעזרת סכין ל-3 פסים שווים ברוחבם.
-
04.
מניחים כף גדושה מילוי בתחילת כל פס ומקפלים למשולש קטן. ממשיכים לקפל את רצועת הבצק עם המילוי בכל פעם למשולש בכיוון אחר. מעבירים לתבנית אפיה.
-
05.
מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים כ 25 דקות עד השחמה. מגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים