טירופיטקיה - משולשי פילו עם קוביות מעודנת וחמד | השף הלבן

טירופיטקיה – משולשי פילו עם קוביות גבינות

משולשי בצק פילו פריכים הממולאים בשילוב נפלא של גבינה בולגרית וחמד נמסה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירופיטקיה - משולשי פילו עם קוביות גבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל18 יחידות:

  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשר על פי ההוראות על האריזה
  • 1/3 כוס שמן זית או חמאה מומסת להברשה
למילוי:
  • 250 גרם חמד מגוררת 5% או 16% "פיראוס"
  • 150 גרם קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
  • 2/3 מיכל קוטג' "תנובה"
  • 1 ביצה טרופה
  • 2/3 כוס פתיתי עמק "תנובה"
  • 1 כף סולת או קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים היטב את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה.

  • 03.

    פורסים דף פילו, מברישים בשמן זית או חמאה ומניחים עליו דף פילו שני. חותכים בעזרת סכין ל-3 פסים שווים ברוחבם.

  • 04.

    מניחים כף גדושה מילוי בתחילת כל פס ומקפלים למשולש קטן. ממשיכים לקפל את רצועת הבצק עם המילוי בכל פעם למשולש בכיוון אחר. מעבירים לתבנית אפיה.

  • 05.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים כ 25 דקות עד השחמה. מגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)