פשטידת דלעת בבצק גבינות
פשטידה טעימה מאוד שאפשר להכין מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.
המרכיבים ל8:
- ¾ כוס (90 גרם) קמח
- ¼ כפית מלח
- 50 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
- 75 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 25 גרם גבינת קשקבל COLLECTION
- ½ כפית גרגרי שומר (לא הכרחי)
- 100 גרם גבינת קשקבל COLLECTION מגוררת גס
- 250 גרם קוביות דלעת מבושלות
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר
- ¼ כפית קינמון טחון
- 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 4 ביצים גדולות
- מלח ופלפל לבן טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק. מעבדים יחד (ביד, במיקסר או במעבד מזון) קמח, מלח, חמאה וגבינה לבנה לבצק חלק וגמיש. מוסיפים את הקצ'קבל המגוררת ואת גרגרי השומר ולשים רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד. צרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה לפחות.
-
02.
משמנים קלות תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה עגול ודק שקוטרו מספיק לריפוד התבנית ודופנותיה. מרפדים את התבנית בעלה הבצק ומהדקים בעדינות לתחתית ולדפנות – מקפידים על זווית ישרה בחיבור בין התחתית לדפנות. דוקרים את התחתית במזלג במספר מקומות ומכניסים את התבנית למקפיא ל־10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) כשתבנית התנור מושחלת במדף האמצעי. מוציאים את התבנית מהמקפיא וזורים חצי מכמות הקצ'קבל המגוררת על תחתית קלתית הבצק. מתבלים את קוביות הדלעת בזנגביל מגורר ובקינמון ומפזרים אותן בקלתית הבצק. טורפים יחד גבינה וביצים, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ויוצקים על קוביות הדלעת.
-
04.
מניחים את תבנית הפשטידה על תבנית התנור החמה ואופים במשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), זורים על הפשטידה את גבינת הקצ'קבל הנותרת ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב עמוק ומרכז המלית יציב למגע.
טיימר מופעל
הידעת?
טיפ: אני נוהגת להכין כמות כפולה של בצק, מחלקת לשתי דסקיות ומקפיאה אחת מהן לשימוש עתידי.