סלט ברוקולי וטופו
סלט טבעוני נפלא שישדרג את הארוחה
המרכיבים ל3:
- 150 גרם (1/2 חבילה) טופו אלטרנטיב בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים
- 2 כפות שמן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 חבילה ברוקולי סנפרוסט
- 250 גרם ברוקולי סנפרוסט
- 6-8 עלי חסה
- חופן עלי בייבי
- 10 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
- 1/2 בצל סגול פרוס לטבעות - לבחירה
- 1 חופן אגוזי מלך קצוצים - לבחירה
- 5 כפות שמן
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף סוכר חום
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הטופו לקוביות בגודל הרצוי ובעובי כ-1 ס"מ ומעבירים לקופסה שטוחה.
-
02.
מערבבים בקערית את שאר המרכיבים, יוצקים על הטופו (מוודאים שהכל מכוסה באופן אחיד) ומשרים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הטופו כ-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הברוקולי במשך 5 דקות אם הוא טרי, או 2 דקות אם הוא קפוא. מסננים ומצננים. קורעים את החסה לחתיכות גסות ומניחים בקערת הגשה. מוסיפים את עלי הבייבי ושאר הירקות ומערבבים. מפזרים את האגוזים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים רוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים מעל הסלט את קוביות הטופו, יוצקים ויניגרט ומגישים.* לאחר פתיחת אריזת הטופו יש לשמור את הטופו בהתאם להוראות המופיעות על גבי האריזהאפשר להכין את הטופו גם בתנור(אופים ב-180 מעלות עד להזהבה ובאמצע האפייה הופכים לצד שני) או בטוסטר לחיצהאפשר להוסיף ירקות לסלט לפי הטעם האישי.