עוגת קרפים ללא גלוטן עם קרם מסקרפונה-שוקולד
קינוח מפנק ומרשים ללא אפייה. קרם המסקרפונה-שוקולד נפלא למילוי וציפוי עוגות.

המרכיבים ל 12:
- 2 ביצים
 - 1 כוס חלב תנובה
 - 1 כף חמאה תנובה מומסת
 - 2/3 כוס קמח טפיוקה
 - 1/2 כוס שקדים טחונים
 - קורט מלח
 - לטיגון: 1 כף חמאה או שמן
 - לקרם מסקרפונה קולקשן -שוקולד:
 - 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר או מחוממת במיקרו 20 שניות
 - 1/3 כוס חלב תנובה
 - 5 כפות אבקת סוכר
 - 200 גרם שוקולד מריר מומס
 
- 1 שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
 - 1 כף אבקת סוכר
 - 1 כף פודינג אינסטנט וניל (לא הכרחי)
 - להגשה: אבקת קקאו
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
טורפים ביצים בקערה. מוסיפים חלב וחמאה וטורפים. מערבבים בקערה נפרדת קמח טפיוקה, קמח שקדים ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמחים לבלילת הביצים וטורפים לעיסה אחידה.
 - 
								02.
								
מחממים היטב מחבת עם חמאה או שמן. יוצקים כמצקת בלילה למחבת ומטלטלים לכיסוי אחיד. מטגנים כדקה מכל צד עד הזהבה ומוציאים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה. מצננים.
 - 
								03.
								
שמים במעבד מזון מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים לקרם אחיד.
 - 
								04.
								
הרכבת העוגה: מניחים על צלחת הגשה קרפ ומורחים ב 2 כפות גדושות קרם. מניחים עליו קרפ שני ומורחים גם אותו ב 2 כפות קרם וחוזר חלילה עד קבלת ערימת קרפים. מסיימים בקרפ.
 - 
								05.
								
מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה. מורחים על פני העוגה או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על פני העוגה. מצננים במקרר שעה לפחות. לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו ומגישים.
 
									

