עוגת קרפים ללא גלוטן עם קרם מסקרפונה-שוקולד | השף הלבן

עוגת קרפים ללא גלוטן עם קרם מסקרפונה-שוקולד

קינוח מפנק ומרשים ללא אפייה. קרם המסקרפונה-שוקולד נפלא למילוי וציפוי עוגות.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קרפים ללא גלוטן עם קרם מסקרפונה-שוקולד
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 כף חמאה תנובה מומסת
  • 2/3 כוס קמח טפיוקה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • קורט מלח
  • לטיגון: 1 כף חמאה או שמן
  • לקרם מסקרפונה קולקשן -שוקולד:
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר או מחוממת במיקרו 20 שניות
  • 1/3 כוס חלב תנובה
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף פודינג אינסטנט וניל (לא הכרחי)
  • להגשה: אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים ביצים בקערה. מוסיפים חלב וחמאה וטורפים. מערבבים בקערה נפרדת קמח טפיוקה, קמח שקדים ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמחים לבלילת הביצים וטורפים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מחממים היטב מחבת עם חמאה או שמן. יוצקים כמצקת בלילה למחבת ומטלטלים לכיסוי אחיד. מטגנים כדקה מכל צד עד הזהבה ומוציאים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה. מצננים.

  • 03.

    שמים במעבד מזון מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים לקרם אחיד.

  • 04.

    הרכבת העוגה: מניחים על צלחת הגשה קרפ ומורחים ב 2 כפות גדושות קרם. מניחים עליו קרפ שני ומורחים גם אותו ב 2 כפות קרם וחוזר חלילה עד קבלת ערימת קרפים. מסיימים בקרפ.

  • 05.

    מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה. מורחים על פני העוגה או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על פני העוגה. מצננים במקרר שעה לפחות. לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)