קלפוטי פירות קיץ ומסקרפונה | השף הלבן

קלפוטי פירות קיץ ומסקרפונה

מאפה מתוק שמזכיר פנקייק וקל מאוד להכין. כשמסתיימת עונת הקיץ מכינים עם תפוחים ואגסים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קלפוטי פירות קיץ ומסקרפונה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 8-10 פירות קיץ מגולענים חצויים (נקטרינות / אפרסקים / משמשים / תאנים)
  • אבקת סוכר
  • חמאה לשימון
  • 2 כפות פירורי לחם או שקדים טחונים
לבלילה:
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • 1/3 כוס קמח תופח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות ליקר אמרטו (או ליקר תפוזים - לא הכרחי)
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 6 תבניות איש

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים את מרכיבי הבלילה.

  • 02.

    משמנים את התבנית, בוזקים פירורי לחם או שקדים טחונים ומנערים לפיזור אחיד. יוצקים את הבלילה ומניחים את המשמשים בבלילה כשהצד הקמור כלפי מעלה, יוצא מעל פני הבלילה.

  • 03.

    אופים ב 170 מעלות כ 30 דקות עד שהמאפה זהוב ומתייצב. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.