מפרום צמחוני במילוי גבינת חמד | השף הלבן

מפרום צמחוני במילוי גבינת חמד

גרסה צמחונית למפרום – טעימה להפליא. נמנעים מטיגון? לא חייבים. אפשר לאפות את כריכי התפוח אדמה-גבינת חמד עם הרוטב, בתנור.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מפרום צמחוני במילוי גבינת חמד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 חבילת גבינת חמד 5% או 16% "פיראוס", פרוסה לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ
  • 1/2 כוס קמח מעורבב עם מלח ופלפל
  • 1 ביצה טרופה עם 1 כפית רסק עגבניות
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 מקל סלרי קצוץ
  • 3 שיני שום קלופות קצוצות
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות (פחות 1 כפית)
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קלופות, מרוסקות בבלנדר מוט
  • 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל
  • להגשה: פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ואפשר לנעוץ מזלג (לא מגיעים למצב שהם רכים מאוד ומתפרקים).

  • 02.

    קולפים ופורסים לפרוסות של 1-1.5 ס"מ

  • 03.

    מכינים כריכים של 2 פרוסות תפוח אדמה ובניהם פרוסת גבינת חמד.

  • 04.

    מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ. טובלים כל כריך בקמח ואחר כך בביצה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

  • 05.

    מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים סלרי, שום ותימין ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות, 2 כוסות מים, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים בסיר מכוסה 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מצרפים את כריכי תפוחי האדמה-חמד, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ 10-15 דקות לספיגת טעמים. בוזקים פטרוזיליה או בזיליקום ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)