חצילים אפויים על קרם גבינות ושום קונפי | השף הלבן

חצילים אפויים על קרם גבינות ושום קונפי

חובבי חצילים? קבלו מתכון למנת פתיחה ים תיכונית נפלאה

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל8:

  • חופן עלי נענע
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • קרם גבינות:
  • 200 גרם לאבנה אסלית 9% "פיראוס"
  • 100 גרם קוביות בולגרית 5% "פיראוס"
  • 2כפות פרורי לחם
  • 10 שיני שום
  • 1 כוס שמן קנולה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 4 חצילים בינוניים
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לפרוסות
  • 10 עגבניות שרי צהובות חתוכות לפרוסות
  • פלפל ירוק חריף קצוץ גס
  • חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות. חוצים את החצילים לאורך ויוצרים בבשר החציל חתכים בצורת שתי וערב. מניחים את חצאי החציל על תבנית אפייה עם נייר פרגמנט, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור לחצי שעה, עד שהחצילים מתרככים ומזהיבים.

  • 02.

    מניחים את שיני השום בסיר קטן ומכסים בהרבה מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים 10 דקות עד שהשום רך. מסננים ומצננים. מניחים את השום המבושל במעבד מזון יחד עם יתר רכיבי הקרם, טוחנים למחית חלקה. יוצקים את הקרם על צלחת הגשה, מניחים מעל את החצילים ומפזרים מעל את העגבניות, פלפל חריף, עשבי תיבול ומעט שמן זית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)