ציזיקי טבעוני על בסיס סויה וממרח טופו סלק | השף הלבן

ציזיקי טבעוני על בסיס סויה

הממרח המשגע בסגנון יווני והפעם בגרסה הטבעונית

מאת: סבינה ולדמן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: דיאנה לידנר

המרכיבים לכוס וחצי ממרח:

ציזיקי –
  • 250 גרם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 מלפפון מגורד דק בפומפייה
  • 2 שום כתוש
  • 1 כף נענע קצוצה דק
  • מיץ וגרידת לימון מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
ממרח טופו סלק –
  • 2 סלקים מבושלים חתוכים לשמיניות
  • 200 גרם טופו
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות סילאן
  • 4 כפות שמן זית
להגשה –
  • 2 כפות אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • עלי נענע
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי הציזיקי, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים למקרר.

  • 02.

    במעבד מזון מניחים את כל רכיבי ממרח הטופו, טוחנים לממרח חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 03.

    על צלחת הגשה יוצקים 3-4 כפות גדושות של ממרח הטופו ומשטחים קלות. מעל מניחים 2-3 כפות גדושות של ציזיקי, מפזרים אגוזי מלך קצוצים, בצל סגול ונענע. מזלפים שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)