פאי תפוחים בשמנת חמוצה כשר לפסח
פאי משובח בניחוח קינמון, הל ולימון בקלתית קלת הכנה, שעשויה מעוגיות פסח מרוסקות (העוגיות הפשוטות, שנמכרות תחת השמות "עוגיות יין" או "מצה עשירה").
המרכיבים ל8-10:
- 3 תפוחי גראני סמית גדולים (700 גרם)
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 150 גרם עוגיות מצה עשירה (עוגיות כשל"פ פשוטות)
- 3 כפות אבקת סוכר
- ¾ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית הל טחון
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 6 כפות (75 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 1 ביצה גדולה
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 1 כפית קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את התפוחים, חותכים אותם לרבעים ומסלקים את הליבות. חותכים כל רבע תפוח לשלושה פלחים. מסדרים את הפלחים במעגל בתבנית או בצלחת גדולה שמתאימה לבישול במיקרוגל (אפשר בשתי שכבות; משאירים את מרכז המעגל ריק). מטפטפים 2 כפות מיץ לימון על הפלחים, ומבשלים במיקרוגל בעוצמה מלאה במשך 8-6 דקות, עד שפלחי התפוחים רכים למחצה. מעבירים את פלחי התפוחים לצינון במסננת גדולה שמונחת מעל קערה. שומרים את הנוזלים שבצלחת ובקערה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום (הריפוד נועד לקלוט נזילות.
-
03.
מכינים את קלתית הפירורים. מרסקים את העוגיות לפירורים דקים (במערוך, בבלנדר או במעבד מזון). מעבירים את הפירורים לקערה, מוסיפים אבקת סוכר, ½ כפית קינמון טחון ו־¼ כפית הל. מערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (רצוי תבנית מתפרקת). מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור המרופדת, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 10 דקות עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים את שתי התבניות יחד מהתנור, ומצננים במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות בחום עליון־תחתון; 145 מעלות בתוכנית טורבו).
טיימר מופעל
-
04.
מסדרים את פלחי התפוחים במעגלים צפופים על תחתית הקלתית. טורפים יחד שמנת חמוצה, 6 כפות סוכר, ביצה, 1 כף מיץ לימון וקליפת לימון. מוסיפים את נוזלי התפוחים ואת הקורנפלור וטורפים שוב. יוצקים את התערובת על פלחי התפוחים. מערבבים את שתי כפות הסוכר הנותרות עם רבע כפית הקינמון הנותרת, וזורים על פני הפאי. מחזירים את שתי התבנית לתנור, ואופים במשך 60 דקות או עד שמרכז המלית מתייצב. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר - אפשר בתוספת קצפת שהומתקה במעט מאוד סוכר (אם משתמשים בשמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן", אין צורך להוסיף לה סוכר).