סלט בורגול, שעועית אדומה וגבינה צפתית
סלט עשיר ונהדר בטעם רענן, שיש בו כל מה שצריך כדי לשבוע: דגנים, קטניות, גבינה ועשבי תיבול. מתאים להגשה כמנת פתיחה או כמנה עיקרית בארוחה קלה

המרכיבים ל 4:
- ½ כוס (100 גרם) בורגול גס
- 1 כוס שעועית אדומה סנפרוסט מבושלת לפי ההוראות על גבי האריזה
- קליפה מגוררת מחצי לימון גדול
- 3 כפות עלי ריחן קצוצים
- 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 3 כפות עלי נענע קצוצים
- ¼ כוס גבעולי עירית קצוצים
- 100 גרם גבינה צפתית (אפשר מעודנת) "פיראוס", מפוררת לחתיכות גסות
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום קטנה כתושה
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
שופכים את הבורגול למסננת ושוטפים היטב. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים ½ כוס (125 מ"ל) מים, מכסים ושורים למשך חצי שעה עד שעה, עד שכל המים נספגים וגרגרי הבורגול מתרככים. מאווררים את גרגרי הבורגול במזלג, ומוסיפים להם שעועית, קליפת לימון ועשבי תיבול.
-
02.
טורפים יחד את המצרכים לרוטב, ויוצקים על הסלט. מערבבים בזהירות, טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את הגבינה הצפתית ומערבבים שוב. מגישים מיד, או מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.