סלט אטריות זכוכית וטופו עשיר בחלבון
מנה מושלמת, פרשית, קלילה ומלאה בחלבון לארוחת צהריים קיצית! סלט עם אטריות זכוכית, בצל סגול, מלפפונים, עשבי תיבול וקוביות של טופו טרי
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בועז לביא
עיצוב: קרן ברק
המרכיבים ל1 מנות:
- ½ חבילה (100 גרם) אטריות זכוכית
- ½ חבילה (150 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" עם בזיליקום
- 2 מלפפונים קשים פרוסים דקדק לג׳וליאלינים (ללא החלק הפנימי של הגרעינים)
- ½ בצל סגול פרוס לרצועות דקות
- צרור מכובד של עלי כוסברה מופרדים מהגבעולים
- חופן מכובד של עלי נענע
- בוטנים קלויים קצוצים
- פלפל צ׳ילי אדום פרוס טרי
לרוטב:
- 1 כף ג’ינג’ר מגורר
- 2 כפיות שמן שומשום
- כף גדושה חמאת בוטנים
- 3 כפות סויה
- 2 כפות מייפל
- 4 שיני שום קצוצות
- פתיתי צילי מיובשים
- 3 כפות מיץ לימון
- כפית סריראצ׳ה (אופציונלי לאוהבי חריף)
- כף גרידת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.
-
02.
פורסים את קוביית הטופו לקוביות קטנות.
-
03.
מכינים את אטריות הזכוכית על פי הוראות היצרן, מסננים וגוזרים אותן באמצעות מספריים או חותכים אותן בסכין, כיוון שפחות נוח לאכול אותן כשהן ארוכות.
-
04.
מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
05.
בקערה מניחים את אטריות הזכוכית, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, הנענע והצ׳ילי ונערבב היטב יחד עם הרוטב.
-
06.
מעבירים לכלי הגשה, מקשטים בעלי כוסברה, נענע וצ׳ילי אדום ומפזרים מעל בוטנים קצוצים למרקם קראנצ׳י נוסף.
הכנת? כאן מדרגים