מאפינס בצלים | השף הלבן

מאפינס בצלים

קשה לעמוד בפני המאפינס הזהובים והטעימים האלה. חמאה, גבינת שמנת מתובלת, בצל ירוק ובצל מטוגן וציפוי פירורים זהובים של בצק וגבינה. 10 דקות הכנה בלבד

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס בצלים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

  • ¼ כוס שבבי בצל מטוגן מיובש (מהסוג השחום והפריך)
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס שמנת להקצפה 38% שומן השף הלבן
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 75 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר + חמאה מומסת לשימון התבנית
  • 2 כפות פירורי לחם יבשים
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון שום־שמיר 24%
  • ½ כפית מלח
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית 12 שקעים בחמאה מומסת, וזורים חצי כפית פירורי לחם על תחתית כל שקע. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, גבינת נפוליאון ומלח לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים פלפל גרוס, ומערבלים לתערובת פירורית. מורידים ½ כוס מהפירורים ושומרים במקרר לציפוי. מוסיפים לפירורים שנותרו בקערה את שני סוגי הבצל, ומערבבים במזלג.

  • 03.

    טורפים את הביצים עם השמנת, מוסיפים לקערה, ומערבבים בכף עד שכל הפירורים נרטבים (התערובת לא צריכה להיות חלקה אלא גושית במקצת). מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית.

  • 04.

    מערבבים את פירורי הבצק השמורים עם הפרמזן וזורים על המאפינס. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחות וזהובות ומרכזן קפיצי למגע. מצננים 5 דקות ומחלצים את המאפינס מתוך השקעים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.