קציצות עדשים ופטריות | השף הלבן

קציצות עדשים ופטריות

מתכון נפלא וטעים במיוחד לקציצות צמחוניות מעדשים ופטריות פורטבלו

מאת: אתר "וואלה"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8-10:

  • 1 שקית (800 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט
  • 6 פטריות פורטבלו בינוניות, קצוצות
  • עלים מ-10 גבעולים של עשבי התיבול- נענע וטימין (כל אחד), קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 02.

    מפשירים את העדשים בקערה עמוקה עם מי ברז פושרים במשך 10 דקות, ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 04.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 05.

    מערבבים בקערה את העדשים, הפטריות, עשבי התיבול והשום ומתבלים במלח ופלפל.

  • 06.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 07.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 08.

    מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

  • 09.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 10.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 11.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 12.

    צרים קציצות בעזרת ידיים רטובות קלות, מסדרים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

  • 13.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 14.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 15.

    מחממים שמן זית במחבת פסים וצולים כ-8 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 16.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 17.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">לגיוון: ניתן להגיש עם טחינה או יוגורט.

הכנת? כאן מדרגים
(1)