קציצות כרובית וזיתים | השף הלבן

קציצות כרובית וזיתים

קציצות ירק שמתחסלות במהירות. כדאי להתאפק ולהניח לקציצות להצטנן קצת כדי להניח לטעמים להתפתח במלואם

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות כרובית וזיתים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 16 יחידות:

  • ¼ כוס פירורי פנקו + 1 כוס פירורי פנקו לציפוי
  • 100 גרם פטה כבשים פיראוס מגוררת גס
  • 50 גרם זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
  • 1 כף עלי ריחן קצוצים
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • 400 גרם כרובית מוקפאת סנפרוסט
  • ¼ כוס (40 גרם) פולנטה להכנה מהירה
  • 1 ביצה גדולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים את חתיכות הכרובית בצלחת עמוקה גדולה ומבשלים במיקרוגל במשך 6 דקות. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מצננים. בזמן שהכרובית מצטננת שמים את הפולנטה בכוס, מוסיפים ½ כוס מים רותחים (מהקומקום), מערבבים ומשהים 10 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    קוצצים דק את הכרובית ומעבירים לקערה. מוסיפים פולנטה, ביצים, ¼ כוס פירורי פנקו ופטה. מערבבים היטב. מוסיפים זיתים קצוצים וריחן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב. מכסים ומקררים במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    צרים מהתערובת 16 קציצות שטוחות ומצפים אותן בפירורי פנקו. מחממים שמן בגובה

  • 04.

    5 ס"מ במחבת ומטגנים את הקציצות במשך 4-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון חום־זהוב. מספיגים על מגבות נייר.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.