סלט ירקות "כל טוב הארץ" בווינגרט אשכוליות
הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה: סלט אבוקדו, סלט ירוק, סלט חסה, סלט יווני, סלט פירות ועוד…
- 4 פרוסות לחם
- כמון
- פפריקה חריפה
- מלח
- שמן זית
- מבחר ירקות
- חופן אגוזי מלך
- חופן שקדים קלופים
- חופן אגוזי קשיו
- חופן צנוברים קלויים
- לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס חומץ 5%
- 1/3 כוס מיץ אשכולית טרי
- 1 כפית סוכר
- 2 קורט מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית גרנדין – סירופ רימונים
- מעט שמיר קצוץ
- 1/3 כפית חרדל חלק
- 1/2 כפית שום כתוש
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קרוטונים ביתיים:
-
02.
מחממים את גריל התנור.
-
03.
את הלחם חותכים לקוביות ללא המרקם הקשה. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם מלח, מעט כמון, פפריקה חריפה ושמן זית לאט—עד ספיגת קוביות הלחם בשומן.
-
04.
משטחים לשכבה אחת את קוביות הלחם בתבנית ומעבירים להשחמה בגריל התנור(באמצע). מערבבים מידי פעם, יש לשים לב שלא יחרך.
-
05.
מצננים לאחר שהקוביות משחימות.מכינים את הסלט:
-
06.
כל סוגי הירק שיש במקרר המתאימים לסלט, מומלץ להוסיף גם ירקות שורש דוגמת קולרבי טרי או סלק טרי .
-
07.
את הירקות חותכים לגודל שווה ומערבבים בקערת הגשה.
-
08.
מעטרים באגוזים, שקדים, קשיו, צנובר קלוי, מעל והקרוטונים.מכינים את הרוטב:
-
09.
מעבירים את מרכיבי הרוטב לצנצנת ריקה ונקייה, בינונית שיש לנו את המכסה שלה.
-
10.
סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים היטב.
-
11.
את הרוטב מגישים בנפרד-ליד הסלט.