סלט ירקות "כל טוב הארץ" בווינגרט אשכוליות | השף הלבן

סלט ירקות "כל טוב הארץ" בווינגרט אשכוליות

הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה: סלט אבוקדו, סלט ירוק, סלט חסה, סלט יווני, סלט פירות ועוד…

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירקות
  • 4 פרוסות לחם
  • כמון
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • שמן זית
  • מבחר ירקות
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן שקדים קלופים
  • חופן אגוזי קשיו
  • חופן צנוברים קלויים
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ 5%
  • 1/3 כוס מיץ אשכולית טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 2 קורט מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית גרנדין – סירופ רימונים
  • מעט שמיר קצוץ
  • 1/3 כפית חרדל חלק
  • 1/2 כפית שום כתוש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרוטונים ביתיים:

  • 02.

    מחממים את גריל התנור.

  • 03.

    את הלחם חותכים לקוביות ללא המרקם הקשה. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם מלח, מעט כמון, פפריקה חריפה ושמן זית לאט—עד ספיגת קוביות הלחם בשומן.

  • 04.

    משטחים לשכבה אחת את קוביות הלחם בתבנית ומעבירים להשחמה בגריל התנור(באמצע). מערבבים מידי פעם, יש לשים לב שלא יחרך.

  • 05.

    מצננים לאחר שהקוביות משחימות.מכינים את הסלט:

  • 06.

    כל סוגי הירק שיש במקרר המתאימים לסלט, מומלץ להוסיף גם ירקות שורש דוגמת קולרבי טרי או סלק טרי .

  • 07.

    את הירקות חותכים לגודל שווה ומערבבים בקערת הגשה.

  • 08.

    מעטרים באגוזים, שקדים, קשיו, צנובר קלוי, מעל והקרוטונים.מכינים את הרוטב:

  • 09.

    מעבירים את מרכיבי הרוטב לצנצנת ריקה ונקייה, בינונית שיש לנו את המכסה שלה.

  • 10.

    סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים היטב.

  • 11.

    את הרוטב מגישים בנפרד-ליד הסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(0)