בואיקוס – לחמניות גבינה | השף הלבן

בואיקוס – לחמניות גבינה

מה מכינים לילדים בחופש הגדול, שיהיה טעים, כייפי וגם מזין? בואיקוס, לחמניות גבינה קלות-הכנה וטעימות, שגם מבוגרים אוהבים וזוללים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בואיקוס – לחמניות גבינה

המרכיבים ל50 יחידות:

מצרכים:
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
  • 1 ביצה גדולה (L)
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% פיראוס
  • 100 גרם גבינת קשקבל קולקשן
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/3 כפית מלח
למשיחה לפני האפייה:
  • 1 חלמון
  • 1 כף חלב 3% תנובה
לעיטור לפני האפייה:
  • 45 גרם (1/3 כוס) שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מראש. שימו לב לכך שהבצק מצריך קירור בן שעה-שעתיים כדי שיהיה נוח לעבודה.

  • 02.

    שמים במעבד מזון בעל להב פלדה חמאה רכה, שמנת חמוצה, ביצה, גבינה בולגרית וקצ'קבל. מעבדים עד לקבלת עיסה.

  • 03.

    בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים למעבד המזון (השאירו את הקערה זמינה) ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק - הימנעו מעיבוד יתר. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

  • 04.

    עם תום קירור הבצק מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. קורצים פיסות בקוטר 3 ס"מ מהבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים על גבי התבנית במרווחים של 5 ס"מ בין כדור לכדור.

  • 05.

    טורפים חלמון עם כף חלב ומושחים את הכדורים בעזרת מברשת סיליקון.

  • 06.

    מפזרים שומשום בנדיבות. כשהתנור חם, מכניסים ואופים 18-20 דקות או עד להזהבה נאה מאוד/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)