בואיקוס – לחמניות גבינה
מה מכינים לילדים בחופש הגדול, שיהיה טעים, כייפי וגם מזין? בואיקוס, לחמניות גבינה קלות-הכנה וטעימות, שגם מבוגרים אוהבים וזוללים.
המרכיבים ל50 יחידות:
- 200 גרם חמאת תנובה רכה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 1 ביצה גדולה (L)
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% פיראוס
- 100 גרם גבינת קשקבל קולקשן
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/3 כפית מלח
- 1 חלמון
- 1 כף חלב 3% תנובה
- 45 גרם (1/3 כוס) שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מראש. שימו לב לכך שהבצק מצריך קירור בן שעה-שעתיים כדי שיהיה נוח לעבודה.
-
02.
שמים במעבד מזון בעל להב פלדה חמאה רכה, שמנת חמוצה, ביצה, גבינה בולגרית וקצ'קבל. מעבדים עד לקבלת עיסה.
-
03.
בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים למעבד המזון (השאירו את הקערה זמינה) ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק - הימנעו מעיבוד יתר. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.
-
04.
עם תום קירור הבצק מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. קורצים פיסות בקוטר 3 ס"מ מהבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים על גבי התבנית במרווחים של 5 ס"מ בין כדור לכדור.
-
05.
טורפים חלמון עם כף חלב ומושחים את הכדורים בעזרת מברשת סיליקון.
-
06.
מפזרים שומשום בנדיבות. כשהתנור חם, מכניסים ואופים 18-20 דקות או עד להזהבה נאה מאוד/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים.
טיימר מופעל