חמיצת ריויון וסלק | השף הלבן

חמיצת ריויון וסלק

מרק קר מהיר־הכנה. צונן, מרווה, טעים, דל־שומן ונראה נפלא – כל מה שאפשר לבקש ביום חם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חמיצת ריויון וסלק
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4:

  • 2 כוסות (או מכל 500 מ"ל) ריויון תנובה
  • 250 גרם סלק קלוף ומבושל (מאריזת ואקום קנויה או מבושל בבית) חתוך לקוביות
  • 2 מלפפונים חמוצים בינוניים כבושים במלח קצוצים גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 4-3 כפות חזרת אדומה (הכמות המדויקת תלויה בחריפות של תערובת החזרת)
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפיות קרם פרש מסדרת השף הלבן או שמנת חמוצה תנובה להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבלים יחד בבלנדר (רגיל או בלנדר מוט) ריויון, סלק, מלפפונים חמוצים, סוכר, מיץ לימון וחזרת לתערובת חלקה. טועמים ומוסיפים עוד חזרת או קצת מיץ לימון אם יש צורך.

  • 02.

    מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים. שומרים במקרר עד לשעת ההגשה. מחלקים את החמיצה לכלי הגשה, מעטרים כל מנה בכפית קרם פרש או שמנת חמוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.