מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד

אם אתם מארחים בערב חורפי קר ומחפשים מנה מרשימה שתפנק את האורחים שלכם, זו המנה, מושחתת וטעימה בטירוף.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
  • מלח אטלנטי דק
  • 40 גרם חמאה תנובה
  • 1 בצל סגול בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 4 כפות שטוחות (40 גרם) קמח לבן
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 3%
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (או עוד חלב)
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים מינרליים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת לבישול 15% שומן של השף הלבן
  • 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 שקית כרובית מוקפאת (800 גרם), סנפרוסט
  • כף חומץ טבעי 5%
  • 2-3 כפות שמן זית
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X35 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקבלת מלח אטלנטי דק אפשר לכתוש מלח אטלנטי במכתש ועלי או במטחנה.

  • 02.

    מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס, מכניסים למרכז התנור           החם ואופים במשך 17-18 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.

  • 04.

    פסטה: בסיר בינוני-גדול מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. עם סיום הבישול מסננים ומערבבים עם 22 כפות שמן זית, כדי       שלא תידבק, ומעט מלח אטלנטי דק. שמים בצד.

  • 05.

    רוטב בשמל: בסיר בינוני על אש נמוכה ממסים חמאה. כשהחמאה נמסה מגבירים  לאש גבוהה ומחממים מעט. מוסיפים בצל סגול קצוץ ומטגנים           דקה. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עוד דקה. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומטגנים עוד 2 דקות או עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות.

  • 07.

    מוסיפים בבת אחת חלב, יין לבן ומים ומערבבים במהירות, עד לפירוק כל גושי הקמח.

  • 08.

    מוסיפים שמנת מתוקה וקוביות גבינת חמד ומערבבים. מבשלים כחמש דקות על אש נמוכה-בינונית או עד להמסה כמעט מלאה של הגבינה. טועמים       ומתבלים במעט מאוד מלח אטלנטי דק (זכרו נא שהגבינה מלוחה ושהכרובית והפסטה הומלחו).

  • 09.

    הרכבה ואפייה: מערבבים (בסיר הפסטה) פסטה מבושלת, רוטב בשמל ופרחי כרובית צרובים. יוצקים לתבנית מלבנית, מכניסים לתנור ואופים               במשך  25-27 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:27:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)