מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד
אם אתם מארחים בערב חורפי קר ומחפשים מנה מרשימה שתפנק את האורחים שלכם, זו המנה, מושחתת וטעימה בטירוף.
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
- מלח אטלנטי דק
- 40 גרם חמאה תנובה
- 1 בצל סגול בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 4 כפות שטוחות (40 גרם) קמח לבן
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 3%
- 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (או עוד חלב)
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מים מינרליים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת לבישול 15% שומן של השף הלבן
- 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 שקית כרובית מוקפאת (800 גרם), סנפרוסט
- כף חומץ טבעי 5%
- 2-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
לקבלת מלח אטלנטי דק אפשר לכתוש מלח אטלנטי במכתש ועלי או במטחנה.
-
02.
מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס, מכניסים למרכז התנור החם ואופים במשך 17-18 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.
-
04.
פסטה: בסיר בינוני-גדול מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. עם סיום הבישול מסננים ומערבבים עם 22 כפות שמן זית, כדי שלא תידבק, ומעט מלח אטלנטי דק. שמים בצד.
-
05.
רוטב בשמל: בסיר בינוני על אש נמוכה ממסים חמאה. כשהחמאה נמסה מגבירים לאש גבוהה ומחממים מעט. מוסיפים בצל סגול קצוץ ומטגנים דקה. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עוד דקה. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומטגנים עוד 2 דקות או עד להזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות.
-
07.
מוסיפים בבת אחת חלב, יין לבן ומים ומערבבים במהירות, עד לפירוק כל גושי הקמח.
-
08.
מוסיפים שמנת מתוקה וקוביות גבינת חמד ומערבבים. מבשלים כחמש דקות על אש נמוכה-בינונית או עד להמסה כמעט מלאה של הגבינה. טועמים ומתבלים במעט מאוד מלח אטלנטי דק (זכרו נא שהגבינה מלוחה ושהכרובית והפסטה הומלחו).
-
09.
הרכבה ואפייה: מערבבים (בסיר הפסטה) פסטה מבושלת, רוטב בשמל ופרחי כרובית צרובים. יוצקים לתבנית מלבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 25-27 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל