ברוסקטה עם גבינה בולגרית למריחה עם פלפלים קלויים ושום, וביצה עלומה
כריך מפנק במיוחד! קבלו טיפים להכנת ביצה עלומה:
המרכיבים לל-16-22 יחידות:
- 3-4 פלפלים אדומים
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 3 ג'בטות (באיטלקית: צ'בטות)
- 2 שיני שום
- 1 חב' (200 גרם) בולגרית למריחה עם פלפלים קלויים ושום "פיראוס"
- חומץ טבעי
- ביצים – לפי מספר הסועדים
- אפשרות לעיטור: בצק ירוק, שטוף ופרוס דק
הוראות הכנה:
-
01.
אסור להמליח את מי הבישול של הביצה העלומה, פן יתפרק החלבון.חשוב לשבור כל ביצה לחוד לקערית ומהקערית להעבירה בעדינות לסיר, תוך שמירה על כך שהחלמון נשאר שלם.הביצה מוכנה? הוציאו אותה בעדינות, בעזרת כף מחוררת, לצלחת שעליה מספר שכבות של מגבת נייר – לספיגת מים – ורק אז הניחו אותה על הכריך.פלפלים: מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים פלפלים, מנקים מזרעים וחותכים לרבעים. מפזרים בתבנית כשהצד הפנימי פונה מטה, מזלפים 2-33 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים את הפלפלים במשך 18 דקות. בעזרת מלקחיים הופכים את הפלפלים לצדם השני וקולים עוד 8-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.ברוסקטות: פורסים את הצ'בטות (ג'בטות) לפרוסות ברוחב 1-
טיימר מופעל
-
02.
5 ס"מ ומושחים אותן בשמן זית משני צדיהן בעזרת מברשת סיליקון.מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה. כשהמחבת חמה שמים בתוכה פרוסות, בשכבה אחת. קולים כל צד כ-2-3 דקות, תוך שהופכים בעזרת מלקחיים, עד להופעת השחמה קלה וסימני צריבה יפים בשני הצדדים. ממשיכים כך עם יתרת הפרוסות.קולפים שן שום וחוצים אותה לרוחבה. משפשפים את צדן העליון של הפרוסות בשן השום ומסדרים על צלחת הגשה גדולה/מגש.מורחים את הברוסקטות בגבינה בולגרית למריחה עם פלפלים קלויים ושום של "פיראוס".מניחים מעל 1-2 פיסות פלפל קלוי.ביצים עלומות: מרתיחים ליטר מים בקומקום חשמלי ויוצקים לסיר קטן על אש גבוהה. מוסיפים 3 כפות חומץ ומביאים לרתיחה (אין להמליח!).שוברים ביצה לקערית ויוצקים בזהירות לתוך המים, עדיין על אש גבוהה. נוטלים במהירות כף מחוררת ועוטפים את החלמון עם החלבון. מבשלים במשך 2 דקות על אש גבוהה וממשיכים בתנועת העיטוף. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הביצה העלומה ומניחים על-גבי צלחת מרופדת במגבת נייר. סופגים מים ומעבירים לצלחת יבשה. קוטמים חלבון עודף בעזרת סכין ומעבירים לכריך, מעל הפלפל הקלוי. אם רוצים, מעטרים בפיסות בצל ירוק, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס – ומגישים מיד. ממשיכים כך עם יתר הביצים
טיימר מופעל