גלילות זוקיני, גבינה בולגרית למריחה וצנוברים קלויים | השף הלבן

גלילות זוקיני, גבינה בולגרית למריחה וצנוברים קלויים

מנה קטנה וטעימה לאירוח. ממהרים? אוהבים זוקיני חי (לא צלוי)? אפשר לוותר על הצלייה של פרוסות הזוקיני ופשוט לגלגל פרוסות זוקיני חי לגלילות.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות זוקיני, גבינה בולגרית למריחה וצנוברים קלויים

המרכיבים ל35 יחידות קטנות:

  • 4 יח' זוקיני בינוניים, שטופים היטב
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מעט מאוד מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 חב' (200 גרם) גבינה בולגרית למריחה 5% שומן פיראוס
  • 50 גרם צנוברים (וכפית שמן זית לקלייתם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. בעזרת קולפן מגלפים פרוסות דקיקות ויפות של זוקיני ומסדרים בצפיפות (בשכבה אחת) בתבנית. ממשיכים וממלאים את התבנית השניה.

  • 02.

    מזלפים כף שמן זית בזרזיף דק (אפשר למשוח את הפרוסות בשמן, בעזרת מברשת), בוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי (זהירות, משום שהגבינה מלוחה) ומעט פלפל שחור.

  • 03.

    שהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך שש דקות. מוציאים ומכניסים את התבנית השניה לאפייה בת שש דקות. מוציאים ומכבים את התנור. מצננים עד שניתן לגעתבפרוסות הזוקיני.

  • 04.

    מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה על אש גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים צנוברים, מנמיכים מיד לאש קטנה וקולים עד להזהבה יפה, תוך השגחה צמודה. מסירים מן האש, מעבירים לצלחת ומצננים מעט.

  • 05.

    מערבבים גבינה בולגרית למריחה עם 40 גרם מתוך סך הצנוברים (משאירים 10 גרם לעיטור).

  • 06.

    נוטלים 1/2 כפית מתערובת הגבינה ושמים על פרוסת זוקיני צלויה. מגלגלים לגלילה ושמים על צלחת הגשה יפה. ממשיכים כך עד סיום הפרוסות. מעטרים ביתרת הצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)