תְלוּּשוּּתי פטה, זיתים וטל העמק | השף הלבן

תְלוּּשוּּתי פטה, זיתים וטל העמק

מאפה שמרים נפלא, העשוי דפים־דפים שכיף לתלוש ביד. אפשר לגוון ולהוסיף למלית גם טפנד או גבינות אחרות

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
תְלוּּשוּּתי פטה, זיתים וטל העמק

המרכיבים ל8:

לבצק:
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים מפוררים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כוס ( 120 מ"ל) חלב 3% שומן תנובה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
למלית:
  • 200 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן "פיראוס", מפוררת
  • 200 גרם גבינת טל העמק מגוררת
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף עלי אורגנו קצוצים
  • 1 כף עלי תימין מפוררים
  • ½ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור גרוס
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה עם קורט מלח וקורט סוכר
גודל תבנית: תבנית טבעת בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, החלב והביצים ולשים כ־ 3 דקות במהירות בינונית־נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים את המלח ולשים 3 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ־ 5 דקות נוספות במהירות בינונית־גבוהה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד שמתנתק מדפנות הקערה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מקמחים את הידיים וקערה. מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון ומניחים במקרר במשך 8-4 שעות.

  • 03.

    מכינים את המלית: מערבבים את כל חומריה.

  • 04.

    ממלאים ואופים: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 25×50 ס"מ. מורחים את הבצק במלית. חותכים את הבצק ל־ 5 רצועות ברוחב 10 ס"מ ומניחים אותן בערימה זו על גבי זו. חותכים הערימה ל־ 5 חתיכות באורך 5 ס"מ כל אחת. משמנים את התבנית ומעמידים בה את החתיכות, כך שהצדדים החתוכים שלהן פונים כלפי מעלה ומטה. מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים כ־ 30 דקות, עד שהבצק ממלא יפה אתהתבנית.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    בינתיים מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.

  • 06.

    מברישים את פני המאפה בביצה ואופים כ־ 25 דקות, עד שהוא מזהיב היטב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)