מתכון עוגת שכבות שמנת־אגוזים | השף הלבן

עוגת שכבות שמנת־אגוזים

מתכון לעוגה משובחת עד מאוד, שקיבלתי משכנה לפני הרבה שנים והתגלה מחדש לאחרונה. שכבות דקות של בצק פריך וביניהן קרם חמאה, שמנת חמוצה ופקאנים קצוצים דק.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שכבות שמנת־אגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לעוגה בקוטר 28 ס"מ:

לבצק:
  • 125 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • ¾2 כוסות (345 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3 כפות חלב
למלית:
  • 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 500 מ"ל (½2 גביעים של 200 מ"ל או 1 גביע גדול) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • ½ כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 150 גרם פקאנים קצוצים דק
  • אבקת סוכר לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הבצק. מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ועם סוכר הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חלב ומערבלים לבצק רך וחלק.

  • 02.

    מרפדים 3 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. משמנים את הצד הפנימי של רינג בקוטר 28 ס"מ או של מסגרת תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות. רצוי בתכנית טורבו, שמאפשרת אפייה בו־זמנית של שלוש שכבות הבצק). מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. מניחים את הרינג על נייר האפייה בתבנית, ומשטחים בתוכו חלק אחד של הבצק לשכבה אחידה ככל האפשר (מרטיבים קצת את קצות האצבעות כדי להקל את השיטוח). משחררים את הרינג ומכינים עוד שני עיגולי בצק באותה דרך. אופים את עיגולי הבצק במשך 10 דקות, מסובבים את התבנית ואופים במשך 10 דקות נוספות או עד שעיגולי הבצק מקבלים גוון חום־זהוב אחיד (אם אופים את שלוש התבניות יחד בתכנית טורבו, גם מחליפים מקומות - תבנית עליונה למטה ותבנית תחתונה למעלה. התבנית האמצעית נשארת במקומה). מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכינים את המלית. בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם הסוכר, עם סוכר הווניל ועם קליפת הלימון עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת - כף אחר כף - תוך ערבול. מוסיפים את מיץ הלימון בסוף. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומקפלים אותם לתוך הקרם במרית.

  • 04.

    מרכיבים את העוגה. מניחים עיגול בצק במגש ומורחים עליו חצי מכמות הקרם. מכסים בעיגול בצק שני ומורחים את שארית הקרם. מכסים בעיגול הבצק השלישי ומהדקים קלות. מכסים היטב ומקררים במשך 24 שעות לפחות. לפני ההגשה מנפים על העוגה אבקת סוכר. להכנת עוגה מלבנית דו־שכבתית: מחלקים את הבצק לשני חלקים. משטחים כל חלק בתבנית מלבנית 27x33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מורחים את כל כמות הקרם על שכבה אחת, מכסים בשכבת הבצק השנייה ומהדקים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)