מתכון עוגה בחושה עם דובדבנים | השף הלבן

עוגה בחושה עם דובדבנים

אין כמו עוגה בחושה ליד הקפה: מתכון לעוגת דובדבנים עם פירורים פריכים שהאורחים יאהבו במיוחד!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם דובדבנים

המרכיבים לתבנית 26 ס"מ 10 מנות:

לבלילת העוגה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 125 גר’ חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 וחצי גביע שמנת או גיל
  • צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים
לפירורים
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות סוכר
  • חלמון ביצה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי העוגה, מלבד הדובדבנים, לבלילה אחידה.

  • 03.

    משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ומפזרים עליה שכבה אחידה של סוכר. יוצקים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את הדובדבנים. דוחפים את הדובדבנים מעט לתוך הבלילה.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי הפירורים ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוציאים מהמקפיא, מפוררים מעט ומפזרים את הפירורים באופן שווה על העוגה. מכניסים את העוגה לתנור לאפייה באורך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(671)