עוגה בחושה עם דובדבנים
אין כמו עוגה בחושה ליד הקפה: מתכון לעוגת דובדבנים עם פירורים פריכים שהאורחים יאהבו במיוחד!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית 26 ס"מ 10 מנות:
לבלילת העוגה
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 125 גר’ חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 וחצי גביע שמנת או גיל
- צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים
לפירורים
- 80 גרם חמאה רכה
- 2 כפות סוכר
- חלמון ביצה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 3/4 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
02.
מערבבים את כל חומרי העוגה, מלבד הדובדבנים, לבלילה אחידה.
-
03.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ומפזרים עליה שכבה אחידה של סוכר. יוצקים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את הדובדבנים. דוחפים את הדובדבנים מעט לתוך הבלילה.
-
04.
מערבבים את כל חומרי הפירורים ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהמקפיא, מפוררים מעט ומפזרים את הפירורים באופן שווה על העוגה. מכניסים את העוגה לתנור לאפייה באורך כ-40 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים